Vi har slektsbøkene, bind 1 og 2 på lager. Bestill her.

Vi har Gårds- og slektshistorier fra Stjørna, bind 1 og 2, på lager.

Bøkene kan fås tak i hver onsdag kl. 12 – 15, når vi har ÅPEN DAG, uten at du bestiller på forhånd.

Bor du utenfor «rekkevidde», kan du bestille bindene via vår e-postadresse (porto for sending av to bøker koster kr 70):

stjorna.heimbygdslag@hotmail.com

  • Bind 1: Bjørnsvik, Husby, Mælan, Lillemo og Stormo.
  • Bind 2: Hogsdalen, Rødsjø, Søraunet og Stranden.

Det er spennende å lese om slektsforholdene i Sørfjorden. Mange finner slekta si i både bind 1 og bind 2. Ikke alle dro «utabygdes» for å finne seg en make, neida, mange fant kjæresten sin på nabogården. I stor grad har vi fått med hvem som emigrerte til Amerika. Kanskje det kan gi inspirasjon til å forske videre på egen slekt.

Stjørna Heimbygdslag vil fortsette arbeidet med å utgi gårds- og slektshistorier fra Stjørna. Det gjelder for områdene Fiksdal, Selnes og Fevåg samt hele Råkvåg. Eilert Bjørkvik har samlet opplysninger om alle boplasser i hele Stjørna. Utdrag fra dette materialet er brukt i bind 1 og bind 2 og vil også bli brukt i de neste bindene. Uten slike solide materialer blir det ikke fullstendige gårds- og slektshistorier.

Stor takk til Eilert Bjørkvik! Stor takk til Per Husby som har ført bind 1 og bind 2 i pennen og ikke minst samlet opplysninger om slektene i nyere tid! Takk også til alle «fotsoldater» som har bidratt, både til disse to bindene og til bindene som kommer. Og som mest sannsynlig vil fortsette med «fotarbeidet».

Del:

error: Content is protected !!