Jubileumstur til Namdalseid lørdag 03.09.22

Stjørna Heimbygdslag har 20-årsjubileum i år. Vi planlegger en dagstur til Namdalseid. Vi har invitert oss hjem til Aejrie Sijte. Der har Sissel Stormo Holtan/Shisseru Sutorumo Horutan (barnebarn av Solveig og Johan Stormo) og hennes mann Stian Furre etablert en virksomhet for bl.a. læring av sør-samisk kultur – en tilleggsnæring til reindrifta.

Stian og Sissel utenfor lavvoen (foto: Lokalavisa for Namdalseid og Statland)

Stjørna Heimbygdslag har over flere år planlagt et møtepunkt for kompetanseheving og bedre innsikt i samenes liv og reindriftsnæring i Stjørna- og Trøndelagsområdet. Kunnskap gir forståelse, og vi gleder oss til å høre et foredrag av selveste Leif Jåma – i et nærmest autentisk miljø, i lavvoen. Roar Børø har sagt seg villig til å ta med seg gitaren – og da blir det også god underholdning.

Sissel og Stian serverer middag/reindyrssodd, dessert og bålkaffe i lavvoen slik at dette blir et jubileums-arrangement vi håper mange blir med på.

Program: Oppstart fra Husbysjøen kl. 09.00, avreise fra Namdalseid kl. 17.00. Det blir satt opp buss.

Meld deg på via epost: stjorna.heimbygdslag@hotmail.com eller til Kristin Breivoll, 47805657 innen 01.08.2022. Vi kommer tilbake til kostander når vi ser hvor stor interesse det er for turen.

Vi kommer til å feire jubileet også senere i år – på Landnota, fredag 04.11.22 kl. 18 – med jubileums-beretning og innbudne gjester i tillegg til våre medlemmer.

«Svarten»

Del:

error: Content is protected !!